Skip to content

HOLISTISK FERTILITETSBEHANDLING

Styrk dit hormonelle helbred og boost din fertilitet med udvidet diagnosticering, specialiseret rådgivning & fertilitets-akupunktur

HOLISTISK FERTILITETSBEHANDLING

Holistisk fertilitetsbehandling er en støtte til dig, der oplever problemer med fertiliteten. Min tilgang består af en kombination af akupunktur, hormon- og DNA-test, kost- og livsstilsvejledning, samt undervisning i metoden “fertility awareness”. Du kan være sikker på, at din behandling hos mig altid tilpasses eventuel medicinsk behandling du modtager hos egen læge, gynækolog eller fertilitetsklinik. 

Fertilitets-understøttende forløb hos Jordemoderhuset Yin Living er til dig, der:

 • Prøver at blive gravid på naturlig vis med din partner, enten med eller uden hormonstimulation
 • Har haft gentagne aborter
 • Bliver insemineret, enten med donor- eller din partners sæd
 • Er i behandling med IVF/ICSI
 • Er i IVF behandling med donoræg
 • Har endometriose, adenomyose, fibromer, PCO eller PCOS
 • Er diagnosticeret med højt- eller lavt stofskifte
 • Har en fået at vide, at din ægkvalitet er nedsat
 • Har fået at vide, at årsagen til din nedsatte fertilitet er “ukendt” eller “uforklarlig” 

Jeg er her for at give dig:

 • Fysisk og psykisk støtte i hele dit fertilitetsforløb, uanset om du er i fertilitetsbehandling eller prøver at blive gravid i naturlig cyklus
 • Hjælp til at organisere og tilpasse dit fertilitetsforløb, så det er foreneligt med din hverdag
 • Grundig gennemgang af dine symptomer og hjælp til videre udredning via hormon- og DNA test
 • En unik og personlig tilpasset behandlingsplan
 • Undervisning, der giver dig en god forståelse af dit helbred og din fertilitet

Afklarende samtale:
Det kan være svært at navigere i gode råd fra venner og bekendt, annoncer om alternativ behandling og anbefalinger fra egen læge. Jeg anbefaler derfor, at vi starter ud med en afklarende samtale
, hvor du kan få en individuel vurdering af, hvilke diagnose- og behandlingsmuligheder Jordemoderhuset Yin Living kan tilbyde dig, baseret på dine unikke symptomer og eventuelt tidligere undersøgelser fra læge eller gynækolog.

UDREDNING & BEHANDLING

Årsagerne til nedsat fertilitet kan være mangfoldige og tolkes forskelligt afhængig af, hvilken medicinsk tilgang man vælger. Det, der i traditionel kinesisk medicin (TCM) diagnosticeres som ubalance på hjertet efter et traume, kan i funktionel medicin ses som kronisk forhøjet stresshormon, der undertrykker ægløsningen. Min opgave som behandler er, at finde den mest effektive vej til at hjælpe dig til en sundere fertilitet. I nogle tilfælde er der behov for udredning via udvidet hormon- og DNA-test og i andre tilfælde er TCM diagnosticering og akupunkturbehandling mere nærliggende. De to metoder kan selvfølgelig også kombineres.

AKUPUNKTUR I NATURLIG CYKLUS

At blive gravid er ikke altid så let, som bare at have ubeskyttet sex. For mange par, kan det være kompliceret og tage lang tid. 

Akupunktur er en sikker, naturlig og holistisk behandlingsform, som har været brugt til behandling af barnløshed i over 3.000 år. Det er en effektiv terapiform til at balancere hormoner, forbedre æg- og sædkvalitet, og i sidste ende øge chancen for en graviditet. Behandlingen baseres altid på grundig udredning og diagnosticering ud fra både vestlige- og østlige metoder, herunder “fertility awareness” metoden, som kan give overblik over dine fertilitets-hormoner igennem hele din cyklus. 

AKUPUNKTUR TIL IUI OG IVF

Det kan være hårdt at gå igennem fertilitetsbehandling, og ofte har vejen hertil allerede været lang og besværlig.

Akupunktur er et fantastisk supplement til fertilitetsbehandling, da det øger chancen for at blive gravid med IVF og ICSI, mindsker risikoen for tidlig spontan abort og kan reducere eventuelle bivirkninger fra medicinsk behandling med hormoner. 

NEDSAT SÆDKVALITET

Hos par, der oplever ufrivillig barnløshed skyldes det i ca. en tredjedel af tilfældene problemer relateret til sædkvalitet og i en anden tredjedel af tilfældene faktorer hos begge parter. Nedsat sædkvalitet er således årsagen i 50% af alle tilfældene af ufrivillig barnløshed.

Fokus på forbedring af sædkvalitet er derfor et vigtigt element i fertilitetsbehandling hos par, der gerne vil have en baby. 

Akupunktur og individuelle livsstilsændringer kan hjælpe til at øge antallet af sædceller pr. milliliter, bedre sædcellernes bevægelighed og levedygtighed, og dermed øge chancen for graviditet betydeligt. 

PCOS

PCOS er en hormonel forstyrrelse, der påvirker hele kroppen, og ofte medfører udtalt træthed, ustabilt blodsukker, uregelmæssige menstruationer og ufrivillig barnløshed.

Akupunktur og individuelle livsstilsændringer kan hjælpe til at skabe hormonel balance, genskabe eller regulere din menstruationscyklus og dermed øge chancen for graviditet. 

ENDOMETRIOSE

Endometriose er meget mere end bare menstruationssmerter. Det er en sygdom, der påvirker hele kroppen, og kan have indflydelse på din fertilitet.

Akupunktur kan sammen med målrettede og individualiserede livsstilstiltag hjælpe til at reducere inflammation, mindske smerter og give dig mere overskud i hverdagen. I nogle tilfælde er det nok til at blive gravid. I andre tilfælde, særligt ved endometriose i stadie 3 og 4, kan akupunkturen være et supplement til anden nødvendig fertilitetsbehandling som IVF eller ISCI.