Skip to content

GRAVIDITETS AKUPUNKTUR

Slip af med dine graviditetsgener og forebyg komplikationer senere i graviditeten

GRAVIDITETS AKUPUNKTUR

Akupunktur er en blid behandlingsform, som er stort set uden risiko for bivirkninger, og kan bruges til at styrke tilførslen af blod og næring til dit barn. Derudover kan akupunktur anvendes til at lindre eller afhjælpe langt de fleste graviditetsrelaterede symptomer og gener, som:

  • Kvalme og opkast
  • Halsbrand
  • Bækkensmerter
  • Væske i kroppen
  • Forstoppelse
  • Karpaltunnelsyndrom
  • Angst og nervøsitet

Længere nede på siden kan du læse mere om kvalmebehandling, bækkensmerter og fødselsmodning.

Traditionel Kinesisk akupunktur, udført af en veluddannet akupunktør, kan dog meget mere end blot lindre graviditetsgener. Akupunktur skaber dyb balance i dit energi- og nervesystem, og kan hjælpe til at balancere dine hormoner, dine følelser, din krop og dit sind. Akupunktur har derfor både potentiale til at behandle eksisterende gener, og forebygge eventuelle komplikationer senere i graviditeten, ved fødslen og i barselsperioden.

Som uddannet og erfaren jordemoder, og akupunktør med speciale i fertilitet og graviditet kan du være sikker på, at jeg tager sikker hånd om dig i hele dit forløb.

GRAVIDITETSKVALME

Kvalme og opkast opleves i varierende grad af over halvdelen af alle gravide i løbet af gravidtetens første måneder. Man kender ikke den præcise årsag til graviditetskvalme, men den generelle teori er, at det skyldes hormonelle ændringer, særligt forhøjet niveau af graviditetshormonet hCG. Svær kvalme og opkast, der medfører vægttab og dehydrering kaldes hyperemesis gravidarum. 

Traditionel behandling med medicin og væskebehandling tilbydes typisk ikke i det offentlige, med mindre der er risiko for svær dehydrering eller vitaminmangel, både for at mindske risikoen for påvirkning af fosteret, men nok også grundet kapacitetsproblemer på sygehusets svangreafdelinger.

Akupunktur kan bruges på alle tidspunkter i graviditeten uden risiko for babyen og den gravide. Forskning har vist, at sammenlignet med traditionel behandling, har akupunktur en signifikant højere effektivitets rate ved behandling af graviditetskvalme, og fører til færre og kortere indlæggelsesforløb i tilfælde med hyperemesis. 

Min erfaring er, at akupunktur lindrer kvalme og utilpashed efter kun ganske få behandlinger, hvilket giver mere energi og større appetit, hvilket i sig selv er med til at lindre kvalmen yderligere. Jeg anbefaler i de fleste tilfælde 1-3 behandlinger om ugen i de første par uger, hvorefter vi trapper behandlingen ud indtil du kan nøjes med vedligeholdende behandling efter behov. 

BÆKKENSMERTER

En graviditet kan være belastende for kroppen på grund af ekstra tyngde og hormonel påvirkning af sener og led. Bækkensmerter og bækkenløsning nogle af de gener jeg oftest ser og hører om som jordemoder. Men selvom det er almindeligt blandt gravide, kan det være invaliderende for den enkelte. Smerter påvirker ikke kun muligheden for fri bevægelse til at holde kroppen sund, men kan også påvirke barnets rotation ned i bækkenet og muligheden for at bevæge sig frit under fødslen. 

Akupunktur kan hjælpe til at lindre smerterne, uanset om du har fået diagnosticeret bækkenløsning, eller har isolerede smerter over lænden, bækkenet eller kønsbenet. 

Som en del af behandlingen får du også udleveret øvelser og vi snakker om god kropsholdning og vaner du kan gøre brug af i din hverdag, for at forhindre tilbagefald.

FØDSELSMODNING

Mange af de par jeg arbejder med i klinikken føler sig overvældede med information og gode råd fra venner, familie, læger og ikke mindst google. Med et overvæld af informationer er det let at komme til at distancere si

HVORNÅR OG HVOR OFTE?

Du kan komme til akupunkturbehandling i alle stadier af din graviditet.

Første konsultation varer 50 minutter. Her taler vi om din graviditet og dit helbred, laver en lille jordemoderundersøgelse og du får behandling.

Intervallet mellem- og varigheden af de opfølgende behandlinger afhænger i høj grad af, hvilke problematikker du kommer med.