Skip to content

BEHANDLING I NATURLIG CYKLUS

Til dig, der forsøger at blive gravid naturligt eller ved insemination uden stimulering med hormoner

UNDERSTØTTELSE AF FERTILITET I NATURLIG CYKLUS

De fleste af os er blevet undervist i, hvordan man undgår at blive gravid, men de færreste har fået undervisning i, hvordan man kan forbedre sine graviditetschancer, helt naturligt.

For at blive gravid er det vigtigt med en fungerende menstruationscyklus, regelmæssige ægløsninger og de helt rette hormonelle udsving på de rette dage. Hos Yin Living skaber vi de bedste betingelser for en graviditet gennem kombinationsbehandling med akupunktur, kost- og livsstilsændringer og undervisning i metoden ”fertility awareness”. I nogle tilfælde er det nødvendigt at dykke dybere ned i årsagen til, at du ikke bliver gravid, ved at se på din akutelle hormonstatus eller genetiske forudsætninger via hormon- og DNA-test

Du kan læse mere om de forskellige elementer af behandlingen længere nede på siden.

Det tager omtrent 90 dage for en ægcelle at modnes og 72 dage for nye sædceller at dannes. Derfor kan du forvente, at det tager minimum 3-4 måneder fra du påbegynder en behandling eller laver ændringer i din livsstil til du kan se målbare resultater ved fornyede laboratorietest. I løbet af de 3-4 måneder kan du til gengæld forvente mærkbare resultater på andre områder som eksempelvis forbedring af din menstruationscyklus, forbedret søvn og generel øget følelse af velvære og sundhed. 

LABORATORIE TEST

Laboratorietest kan bruges til at få en dybere indsigt i områder som din aktuelle hormonstatus, tarmfunktion, stressniveau og genetiske faktorer, der kan påvirke dit hormonelle helbred og fertilitet. Testresultaterne åbner op for livsstilsændringer og behandling, som er skræddersyet til den enkelte.

De test, der bruges hos Jordemoderhuset Yin Living adskiller sig fra blodprøver hos egen læge ved at gå et skridt dybere. Vi undersøger kroppens evne til at optage vigtige næringsstoffer, omdanne og udskille hormoner i det rette tempo, håndtere inflammation og meget mere. Det er særligt vigtigt for dig, der oplever uregelmæssigheder i din cyklus eller har forsøgt at blive gravid længe, uden at kunne få svar på, hvad der er på spil. 

DNA-test kan også bruges forebyggende. Blandt andet giver testen GrowBaby DNA information om en række genetiske faktorer, der, kombineret med indflydelse fra din livsstil, kan øge risikoen for bl.a. gentagne spontane aborter, graviditetssukkersyge og svangerskabsforgiftning. Ved at få indblik i dine geners potentielle indflydelse på sund fertilitet og graviditet, kan vi sammen finde den mest optimale kost, livsstil og kosttilskud for sundhed hos både dig og din kommende baby. 

 

AKUPUNKTUR

I Traditionel Kinesisk Medicin (TCM) forstås sundhed som flow af Qi (livsenergi) til de rette steder i kroppen på det rette tidspunkt. Hvis der er underskud af Qi, eller begrænsning af det frie flow, bliver vi syge eller oplever begrænsninger af kroppens normale funktioner. 

Fra et TCM perspektiv skyldes ufrivillig barnløshed ofte ubalance i kroppens qi (livsenergi), som følge af mange år med krops-stress, psykiske traumer, mangel på essentielle næringsstoffer og andre drænende livsstilsfaktorer. 

Ved akupunktur indsættes tynde sterile nåle i nøje udvalgte punkter med henblik på at genskabe flowet, fjerne blokeringer fra psykiske ubalancer og understøtte kroppens egen helbredelsesprocess. Fra et vestligt perspektiv har man ved forskning fundet ud af, at nogle punkter for eksempel kan bruges til at regulere bestemte hormoner, og andre til at øge blodgennemstrømningen til livmoderen. Akupunktur anbefales af Verdenssundhedsorganisationen (WHO) til behandling af kvindelig barnløshed

KOST- OG LIVSSTIL

Livsstilsfaktorer som søvn, kost og motion har direkte indflydelse på din hormonbalance og fertilitet. Det er derfor vigtigt at få tilstrækkeligt med søvn, bevægelse og de helt rette næringsstoffer. 

Uanset hvilket behandlingsforløb du er i hos mig gennemgår vi dine kost- og livsstilsvaner. Enten med baggrund i dine laboratoriesvar, DNA-test, traditionel kinesisk medicin eller en god blanding. Det er vigtigt at finde gode vaner for kost-, kosttilskud, bevægelse og håndtering af stress, som understøtter din fertilitet uden at være indgribende i din hverdag.

FERTILITY AWARENESS

Mange af de par jeg arbejder med i klinikken føler sig overvældede med information og gode råd fra venner, familie, læger og ikke mindst google. Med et overvæld af informationer er det let at komme til at distancere sig fra sin krop, og glemme at lytte til de signaler den sender. Derfor indgår undervisning i at læse kroppens fertile tegn i langt de fleste forløb i klinikken. Dette kaldes “fertilitetsbevidsthed” eller “fertility awareness”.

Fertility awareness er en metode, der er videnskabelig bevist til at reducere tiden det tager at blive gravid, ved at skabe øget bevidsthed om kroppens fertile tegn som ændringer i udflåd og basal kropstemperatur. Metoden kan også indgå som led i diagnosticering af hormonelle ubalancer, da de fertile tegn ændrer sig, når kroppen bliver belastet og kommer ud af sin naturlige rytme. 

HVORDAN KOMMER JEG I GANG?

Fertilitets-understøttende behandling kan opstartes på et hvilket som helst tidspunkt i din menstruationscyklus. Ved første konsultation gennemgår vi din menstruationscyklus, hvad du/i har været igennem indtil videre, samt hvilke muligheder jeg kan tilbyde til udredning og behandling. Vi sporer os ind på, om der er behov for bestilling af laboratorietest og hvilken forløbstype, der er mest optimal for dig, baseret på dine symptomer og ønsker.

Du kan læse mere om min tilgang til personlige 1:1 udrednings- og behandlingsforløb her: [link kommer snart!]