Skip to content

BEHANDLING AF MENSTRUATIONSSMERTER

Naturlig og effektiv behandling af menstruationssmerter med akupunktur

MENSTRUATIONSSMERTER 
(DYSMENORÉ)

Mange af os er igennem livet blevet ledt til at tro, at menstruationssmerter er helt normalt og noget vi bare skal finde os i. Sandheden er, at det IKKE ER NORMALT, at have stærke kramper og smerter, der er indgribende i hverdagen, når man har menstruation. Heller ikke selvom man altid har haft det sådan, eller selvom ens mor, mormor og søstre har oplevet det samme.  

Din menstruationscyklus kan betragtes som et vitalt tegn, ligesom dit blodtryk og din temperatur. Smerter og ubehag relateret til din menstruations er tegn fra din krop om, at dine hormoner er i ubalance, eller at der er andre helbredsmæssige problematikker på spil.

I de fleste tilfælde er menstruationssmerter derfor heller ikke et isoleret symptom. Nogle af de hyppigste symptomer jeg ser hos folk med menstruationssmerter er:

  • PMS
  • Kraftige eller forlængede blødninger
  • Pletblødninger
  • Uregelmæssige eller udeblevne menstruationer
  • Migræne
  • Smerter ved ægløsning

Akupunktur kan hjælp med at reducere stress og bringe balance i de hormoner, som giver dig smerter og dræner din energi.

Er du klar til at nyde livet igen, også når du har menstruation? Så står jeg klar til at hjælpe. 

HVORFOR AKUPUNKTUR?

Akupunktur kan hjælpe til at mindske dine menstruationssmerter ved at:

  • Balancere de hormoner, der er vigtige for en sund menstruationscyklus
  • Forbedre blodgennemstrømningen, og dermed transport af ilt, til livmodermusklen
  • Øge udskillelsen af kroppens egne smertestillende hormoner
  • Reducere inflammation i kroppen

Menstruationssmerter er på listen over tilstande, som Verdenssundhedsorganisationen (WHO) anbefaler at behandle med akupunktur, på baggrund af veldokumenteret effekt fra pålidelig forskning. Behandling med akupunktur adskiller sig fra behandling med smertestillende medicin ved at give dybdegående og langvarig effekt. 

LIVSSTIL

Din livsstil har stor betydning for din menstruationscyklus. Kønshormonernes op- og nedsving påvirkes gennem cyklussen af faktorer som diæt, søvn, følelser og motionsvaner, og dine menstruationssmerter kan derfor forstærkes, når din livsstil ikke understøtter en sund hormonbalance

Når du kommer til behandling hos Jordemoderhuset Yin Living gennemgår vi derfor dine kost- og livsstilsvaner, og lægger en realistisk plan for små ændringer, der let kan tilpasses din hverdag. Med baggrund i Traditionel Kinesisk Medicin får du vejledning til kost, kosttilskud, bevægelse og håndtering af stress, som kan understøtte din akupunkturbehandling og sikre langvarig effekt. 

BEHANDLING
HVORNÅR OG HVOR OFTE?

Du kan påbegynde din behandling på et hvilket som helst tidspunkt i din menstruationscyklus. Første konsultation varer altid 1 time og 25 minutter. Her er afsat tid til samtale, diagnosticering og behandling. 

Det efterfølgende behandlingsforløb afhænger af årsagen til dine smerter. Jeg ser oftest betydelig reduktion af smerternes intensitet og varighed, PMS symptomer og generelt øget velvære indenfor de første 3 menstruationscyklusser. 

Det er påvist, at akupunkturbehandling kan nedsætte intensiteten og varigheden af menstruationssmerter i 3-12 måneder, helt uden livsstilsændringer. Hvis du ikke har mulighed for at foretage livsstilsændringer, der kan holde dine hormoner i balance efter det indledende behandlingsforløb, anbefaler jeg at du får 2-4 opfølgende behandlinger ca. hver 3-6 måned.