Skip to content

MENSTRUATIONS PROBLEMATIKKER

En sund menstruationscyklus og et godt helbred går hånd i hånd

GYNÆKOLOGISK AKUPUNKTUR

Behandling af gynækologiske gener er ikke noget, der fylder meget i vestlig medicin. I klinikken ser jeg ofte mennesker med menstruationssmerter, PCOS, nedsat fertilitet eller smerter ved samleje, som ikke har følt sig set, hørt og taget alvorligt hos egen læge eller gynækolog. De kommer til mig som en sidste udvej. 

Funktionel medicin, Traditionel Kinesisk Medicin (TCM) og akupunktur tilbyder løsninger der, hvor vestlig medicin stadig mangler råd. Verdenssundhedsorganisationen (WHO) anbefaler blandt andet akupunktur til behandling af menstruationssmerter, kvindelig infertilitet, PCOS og gentagne blærebetændelser. I kombination med udvidede hormon- og DNA-test, kan vi dykke ned i årsagen til symptomerne, og derved få langvarig effekt af din behandling.

Hos Jordemoderhuset Yin Living kan du være sikker på at du bliver hørt og taget seriøst. Der afsættes tid til grundig udredning og diagnosticering. Din behandling målrettes dine behov. 

Længere nede på siden kan du læse mere om de tre hyppigste gynækologiske lidelser jeg behandler i klinikken. 

MENSTRUATIONSSMERTER

Din menstruationscyklus kan betragtes som et vitalt tegn, ligesom dit blodtryk og din temperatur. En sund menstruation skal komme uden smerter, pletblødninger og PMS. Når din menstruationscyklus afviger fra normalen, er det et tegn fra din krop om, at dine hormoner er i ubalance, eller at der er andre helbredsmæssige problematikker på spil.

Akupunktur er en effektiv behandlingsmetode til at balancere hormoner og reducere intensiteten af menstruationssmerter. Til forskel fra smertestillende medicin virker akupunktur ikke kun på symptomerne mens de står på, men har langvarig effekt på fremtidige cyklusser.      

ENDOMETRIOSE

Endometriose er en sygdom, der påvirker hele kroppen, og ofte giver symptomer som underlivssmerter, udtalt træthed, samt smerter ved samleje og toiletbesøg.

Akupunktur kan ikke kurere endometriose, men sammen med målrettede og individualiserede livsstilstiltag kan akupunktur hjælpe til at reducere inflammation, mindske smerter og træthed, og give mere overskud i hverdagen.

PCOS

PCOS er en hormonel forstyrrelse, der påvirker hele kroppen, og ofte medfører udtalt træthed, ustabilt blodsukker, uregelmæssige menstruationer og ufrivillig barnløshed.

Akupunktur og individuelle livsstilsændringer kan hjælpe til at skabe hormonel balance, genskabe eller regulere din menstruationscyklus og give dig mere overskud i hverdagen.  

HVORDAN KOMMER JEG I GANG?

Det første skridt er at booke en afklarende samtale. Her gennemgår vi din menstruationscyklus, dine primære symptomer, hvilke ønsker du har for din sundhed, samt hvilke muligheder jeg kan tilbyde til udredning og behandling. Vi sporer os ind på, om der er behov for bestilling af laboratorietest og hvilken forløbstype, der er mest optimal for dig baseret på dine symptomer og ønsker.

Du kan læse mere om min tilgang til personlige 1:1 udrednings- og behandlingsforløb, og booke din afklarende samtale her: