Skip to content

FERTILITETS AKUPUNKTUR I NATURLIG CYKLUS

Til dig, der forsøger at blive gravid naturligt eller ved insemination uden stimulering med hormoner

UNDERSTØTTELSE AF FERTILITET MED AKUPUNKTUR

De fleste af os er blevet undervist i, hvordan man undgår at blive gravid, men de færreste har fået undervisning i, hvordan man kan forbedre sine graviditetschancer, helt naturligt.

For at blive gravid er det vigtigt med en fungerende menstruationscyklus, regelmæssige ægløsninger og de helt rette hormonelle udsving på de rette dage. Hos Yin Living skaber vi de bedste betingelser for en graviditet igennem kombinationsbehandling med akupunktur, kost og livsstilsændringer og undervisning i metoden ”fertility awareness”.

Du kan læse mere om de forskellige elementer af behandlingen længere nede på siden.

Det tager omtrent 90 dage for en ægcelle at modes og 72 dage for nye sædceller at dannes. Derfor kan du forvente, at det tager minimum 3-4 måneder fra du påbegynder din behandling til man kan se målbare resultater ved f.eks. blodprøver og ultralydsscanning. I løbet af de 3-4 måneder kan du til gengæld forvente mærkbare resultater af behandlingen på andre områder som forbedring af din menstruationscyklus, forbedret søvn og generel øget følelse af velvære og sundhed. 

AKUPUNKTUR

I Traditionel Kinesisk Medicin (TCM) forstås sundhed som flow af Qi (livsenergi) til de rette steder i kroppen på det rette tidspunkt. Hvis der er underskud af Qi, eller begrænsning af det frie flow, bliver vi syge eller oplever begrænsninger af kroppens normale funktioner. 

Fra et TCM perspektiv skyldes ufrivillig barnløshed ofte underskud af qi, som følge af mange år med krops-stress, mangel på essentielle næringsstoffer og andre drænende livsstilsfaktorer, eller en blokering af qi i- og omkring livmoderen. 

Ved akupunktur indsættes tynde sterile nåle i nøje udvalgte punkter med henblik på at genskabe flowet og dermed understøtte kroppens egen helbredelsesprocess. Fra et vestligt perspektiv har man ved forskning fundet ud af, at nogle punkter for eksempel kan bruges til at regulere bestemte hormoner, og andre til at øge blodgennemstrømningen til livmoderen. 

Jeg sammensætter altid din behandlingsplan på baggrund af grundig udredning og diagnosticering, så du får målrettet behandling af selve årsagen til, at du oplever ufrivillig barnløshed, fra et TCM perspektiv.

Akupunktur anbefales af Verdenssundhedsorganisationen (WHO) til behandling af kvindelig barnløshed!

KOST- OG LIVSSTIL

Livsstilsfaktorer som søvn, kost og motion har direkte indflydelse på din hormonbalance og fertilitet. Det er derfor vigtigt at få tilstrækkeligt med søvn, bevægelse og de helt rette næringsstoffer. 

Når du kommer til behandling hos Jordemoderhuset Yin Living gennemgår vi dine kost- og livsstilsvaner. Med baggrund i Traditionel Kinesisk Medicin udarbejdes derefter en individuel plan for kost, kosttilskud, bevægelse og håndtering af stress, som kan understøtte din akupunkturbehandling, uden at være indgribende i din hverdag. 

FERTILITY AWARENESS

Mange af de par jeg arbejder med i klinikken føler sig overvældede med information og gode råd fra venner, familie, læger og ikke mindst google. Med et overvæld af informationer er det let at komme til at distancere sig fra sin krop, og glemme at lytte til de signaler den sender. Jeg bruger derfor en del tid på at undervise mine patienter i at læse deres krop og finde ud af, hvornår de er mest fertile. Dette kaldes “fertilitetsbevidsthed” eller “fertility awareness”.

Fertility awareness er en metode, der videnskabelig bevist at reducere tiden det tager at blive gravid ved at skabe øget bevidsthed om kroppens fertile tegn. 

De to tegn jeg primært anbefaler mine patienter at følge er udflåd og basal kropstemperatur. Udflåd fra livmoderhalsen ændrer sig igennem en menstruationscyklus og kan derfor signalere, hvornår ægløsningen nærmer sig, og det er bedst at have sex. Efter ægløsning vil den basale kropstemperatur stige. Temperaturmåling kan derfor bruges til at bekræfte, at ægløsningen har fundet sted.

HVORNÅR OG HVOR OFTE?

Fertilitets-understøttende behandling kan opstartes på et hvilket som helst tidspunkt i din menstruationscyklus. Første konsultation varer mellem 1 og 1,5 time. Her taler vi om dit liv, dit helbred, og hvad du/i har været igennem indtil videre.

Intervallet mellem- og varigheden af de opfølgende behandlinger planlægges løbende og kan derfor variere. Oftest anbefaler jeg behandling 1-2 gange om ugen til en start. 

Ønsker du at give dig selv og fertilitet de bedste betingelser, tilbyder jeg efter din første konsultation en mulighed for køb af et 100% personligt sammensatte pakkeforløb over 3-6 måneder med fri behandling og mulighed for ekstra støtte i form af telefon- og videomøder. Bliver du gravid inden for forløbets varighed har du selvfølgelig fortsat adgang til behandling og støtte med fokus på at skabe de bedste betingelser for dig og din baby i den tidlige graviditet.