Skip to content

AKUPUNKTUR TIL GENER I OVERGANGSALDEREN

Få bedre livskvalitet i årene omkring overgangsalderen med akupunktur

AKUPUNKTUR I MENOPAUSEN

Lad os tale om menopausen, altså overgangsalderen! Og ikke mindst om årene forinden, også kaldet perimenopausen.

Jeg hører ofte fra mine patienter, at de ikke føler sig hørt og forstået, når de går til egen læge og fortæller om deres gener i forbindelse med overgangsalderen. De fleste bliver tilbudt medicinsk behandling til lindring af deres symptomer, ofte med ringe eller ingen effekt.

Den mest anvendte behandling til lindring af symptomer i overgangsalderen består af medicinsk hormonbehandling. Det er ikke en vedvarende og holdbar løsning, og prisen kan desværre være høj. Behandling med hormoner medfører nemlig øget risiko for hjerte- og karsygdomme, blodpropper og let øget risiko for brystkræft.

Men “ingen behandling” er for mange heller ikke en mulighed. Så enten må man bare forsøge at leve med at være utilpas i sin egen krop, eller tage medicin med mulige bivirkninger til følge… ikke?

NEJ! Heldigvis findes der andre muligheder.

Jeg vil gerne hjælpe dig til at finde den rette behandling, så du kan blive fri for dine gener!

Forskning har vist, at akupunktur og lette livsstilsændringer kan reducere eller helt afhjælpe nogle af de mest problematiske gener i forbindelse med overgangsalderen!

Er du klar til at gøre en forskel for dit helbred og din livskvalitet?

OVERGANGSALDER
– HVAD SKER DER?

Overgangsalderen indtræder gennemsnitligt omkring 50 års alderen, men transitionen frem mod overgangsalderen – perimenopausen – starter typisk 8-10 år inden. I denne fase falder østrogenniveauet i kroppen og æggestokkenes funktion daler. Menstruationerne bliver ofte mere uregelmæssige og kortere. Nogle oplever kun milde symptomer, mens andre oplever signifikante fysiske, psykiske og følelsesmæssige symptomer som hedeture, nattesved, søvnløshed, angst, træthed, nedsat sexlyst og tørre slimhinder. 

 

 

AKUPUNKTUR

I Traditionel Kinesisk Medicin (TCM) ses overgangsalderen som “det andet forår”. En tid, hvor der er plads til at vende sine energier mod sig selv, frem for alle andre. En ny begyndelse.

Symptomerne, der kan opstå i denne livsfase skyldes nedgang i Yin, som er blevet opbrugt igennem livet ved arbejde, stress, sorg, fødsler og ved at tage sig af andre mennesker. Det betyder, at der ikke længere er naturlig balance mellem yin og yang, og at kroppens evne til at følge naturlige rytmer som opvarmning/nedkøling, spænding/ro, tørke/fugt påvirkes. Det lader os tilbage med mange af de symptomer vi forbinder med overgangsalderen som hedeture, angst, søvnløshed og tørre slimhinder. 

Akupunktur kan give betydelig lindring af nogle af de mest problematiske symptomer i forbindelse med overgangsalderen ved at arbejde i dybden og genskabe balance i kroppens energier, og dermed også skabe balance i kroppens hormoner. 

LIVSSTIL

Livsstilsfaktorer som næringsfattig diæt, stress og inaktivitet kan have en negativ indflydelse på kroppens hormonbalance og forstærke de gener, du oplever i forbindelse med overgangsalderen.

Når du kommer til behandling hos Jordemoderhuset Yin Living gennemgår vi derfor dine kost- og livsstilsvaner, og lægger en realistisk plan for små ændringer, der let kan tilpasses din hverdag. Med baggrund i Traditionel Kinesisk Medicin får du vejledning til kost, kosttilskud, bevægelse og håndtering af stress, som kan understøtte din akupunkturbehandling og sikre langvarig effekt. 

HVOR OFTE?

Du har brugt et helt liv på at opbygge de ubalancer, der nu viser sig som symptomer i din overgangsalder. Derfor er det er ofte nødvendigt med intensiv behandling de første 3-6 uger. Jeg anbefaler typisk 1-2 behandlinger om ugen, afhængig af dine symptomer og hvor hurtigt du oplever lindring.

Nogen oplever langvarig effekt af det indledende forløb, andre har behov for opfølgende behandlinger med 3-8 ugers interval i en længere periode. Du vil typisk opleve bedst effekt, hvis du følger de kost- og livsstilsråd du får i forbindelse med din behandling.